Hrvatski radio

Radio Zadar

U županijskoj Turističkoj zajednici zadovoljni sezonom

17.12.2015.

12:57

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Milijun i pol dolazaka i 10 i pol milijuna noćenja u 9 mjeseci ove godine razlozi su za zadovoljstvo u Turističkoj zajednici Zadarske županije. Gavno obilježje zadarskog turizma i dalje je sezonalnost, a najveći porast smještaja bilježi se u privatnom smještaju i kampovima.

Nastavlja se trend rasta Zadarskog turizma i s tim su u županijskoj turističkoj zajednici iznimno zadovoljni:  

Povećanje od 6 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima. Od toga su strani turisti u dolascima također ostvarili 6 postotno povećanje i 7 postotno u noćenjima.

kazala je na današnjoj skupštini županijske Turističke zajednice  direktorica Mihaela Kadija. Velika sezonalnost i dalje je obilježje zadarskog turizma:

85 posto dolazaka je u mjesecima od lipnja do rujna. Još su izraženiji ovi mjeseci u noćenjima gdje se od lipnja do rujna ostvaruje 90 posto noćenja. No drago nam je da smo bilježili značajna  povećanja u dolascima i noćenjima u svim ostalim mjesecima tj. u pred i posezoni.

Nastavlja se i rast smještajnih kapaciteta:  

Povećanja su skromna u hotelskom segmentu od 1 posto, kampovi su odlično rasli sa 6 posto povećanje u dolascima i noćenjima, privatni smještaj još više sa 11 posto.

Dobra vijest stiže i za organizatore događanja. Za iduću godinu naime predviđeno je više novca za organiziranje događanja, 400 000 kuna i to za top događanja koja stvaraju motiv dolazaka  te lokalna događanja koja stvaraju dodatnu ponudu a što bi sve trebalo obogatiti iduću turističku sezonu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.