Hrvatski radio

Radio Zadar

Ubojica obrijao glavu i pokušao pobjeći iz Hrvatske

28.06.2018.

20:13

Autor:

Foto: D. Bukvić/HRT

Foto: D. Bukvić/HRT

Foto: - / -

Britanac (25) - osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na popularnoj paškoj plaži Zrće, uhićen jutros u splitskoj zračnoj luci - u policijskoj je postaji u Novalji, gdje još traje kriminalističko istraživanje.

Do sutra u 9 i 30 sati policija ga mora predati pritvorskom nadzorniku u Gospiću, a potom sucu istrage u Zadru, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u Zadru. U policiji su uvjereni da će prikupiti dovoljno dokaza kako bi protiv osumnjičenika podnijeli kaznene prijave za ubojstvo i pokušaj ubojstva. 

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša pohvalio je policijske službenike jer je samo 14 sati nakon brutalnoga ubojstva policija identificirala počinitelja i za njim raspisala potjernicu. Uhićen je jutros u splitskoj zračnoj luci, pri pokušaju ukrcaja na avion za London. Pritom je pokušao zavarati policijske službenike. Osumnjičenik ima crnu, gustu, kraću kosu, međutim, nakon izvršenja djela izbrijao je glavu potpuno na ćelavo, tako da je na taj način htio umaknuti našim policijskim službenicima, međutim pohvala svim kriminalističkim službenicima koji su u Policijskoj postaji Novalja sudjelovali u kriminalističkom istraživanju, kao i svim graničnim policajcima koji su bili pozorni na graničnim prijelazima, te kolegama granične policije u Zračnoj luci Resnik, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša u Zadru. 

S mjesta zločina odvezao se zahvaljujući drugom Britancu, koji ga je povezao motorom. Ne vjerujem da je to bio pomagač, jer ta osoba koja ga je povezla motorom nije bila uključena u sam događaj tamo gdje se on odigrao. Vjerujemo da nije znao ništa, što se prije dogodilo, te da mu je naprosto izišao u susret i povezao ga, dodao je Prša

Nož, kojim je usmrtio 26-godišnjega sunarodnjaka još nije pronađen, ali policija ima sasvim dovoljno dokaza, a do kraja kriminalističkoga istraživanja bit će provedene još neke radnje - od ispitivanja četvoro svjedoka do toga da će dvije osobe iz suprotne skupine biti dovedene na prepoznavanje osumnjičenika. O motivima sukoba i ubojstva Prša nije želio nagađati, budući da ni "druga strana" ne otkriva previše detalja. Teško da je sukob oko neke djevojke ili nešto slično, bit će da je u pozadini ovoga sukoba ipak nešto daleko ozbiljnije, jer napad ne bi bio izvršen nožem na sudionike iz druge skupine. Hoćemo li motiv utvrditi ne znam, no najvažnije je da smo uhitili počinitelja i da ćemo ga, kako se kaže, privesti pred lice pravde, odgovorio je zamjenik glavnog ravnatelja policije. 

Od uhićenoga ne očekuje da će previše pričati, nego da će se braniti šutnjom. Policija će pokušati doći i do adrese na kojoj je boravio u Novalji, a hoće li biti još uhićenih za sada je teško govoriti.  

Hrvatska policija oko cijelog slučaja intenzivno surađuje s britanskim kolegama, no Prša nije želio govoriti o konkretnim saznanjima. No, dio domaćih medija navodi kako su i ubojica i ubijeni s bogatim policijskim dosijeima. Stoga nije isključeno da osumnjičenik nakon istrage bude izručen britanskom pravosuđu.

 

Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije

Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.