Hrvatski radio

Radio Zadar

Ubojstvo na Voštarnici

29.08.2013.

08:29

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć strašna obiteljska tragedija na Voštarnici. Mate Z. (62) ubio je suprugu Anu (53) u stanu u Ulici Josipa bana Jelačića i potom oko 18.45 sati odšetao do nekoliko stotina metara udaljene policijske postaje, gdje se sam predao policajcima.

Za samo nekoliko minuta policijska i kola Hitne pomoći stigla su na mjesto tragedije. Međutim, nesretnoj ženi više nije bilo spasa. Sjedili smo na terasi kafića i čuli kako žena vrišti i govori 'neću'. Desetak minuta je to trajalo. Baš kad sam krenuo pozvati policiju, sve je utihnulo. Mislili smo da je riječ o još jednoj obiteljskoj svađi. No, kada su prošli policija i hitna, bilo nam je jasno da se ipak nešto strašno dogodilo, ispričao je gost kafića pokraj zgrade gdje se dogodilo ubojstvo. U trenutku zločina u stanu su bili samo ubojica i njegova supruga. Punoljetni sin i kći tada nisu bili u stanu. Što je pomahnitaloga muža natjeralo da do smrti prebije suprugu, trebalo bi biti poznato nakon ispitivanja u policiji i pred državnim odvjetnikom.
Nakon što je muškarac pristupio u Policijsku upravu, izjavio je da je ubio suprugu. Obavili smo očevid, tijelo je nađeno u stanu. Ne mogu vam reći u ovom trenutku o kojem se oružju radi jer još nismo ni utvrdili, na koji način su zadane ozljede, izjavio je nakon očevida županijski državni odvjetnik Ivan Galović.
Kako neslužbeno doznajemo oružje nije pronađeno, a prema svemu sudeći nesretna žena stradala je od udaraca vlastitoga muža, no još nije sigurno je li je ubio udarcima šaka ili nekim drugim predmetom. Obitelj Z. susjedi opisuju kao uobičajenu i sređenu, te dodaju kako ništa nije navodilo na to da bi se mogao dogoditi takav zločin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.