Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici 8 zadarskih škola u "Povrtnom doručku"

11.10.2021.

07:44

Autor: tp

ilustracija: Damir Špehar / Pixsell

ilustracija: Damir Špehar / Pixsell

Foto: - / -

Grad Zadar uključio se u inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Tjedan školskog doručka. Projekt počinje danas i traje do 15. listopada , a tema mu je Povrtni doručak.

Na području Zadra obuhvatit će osnovne škole Krune Krstića, Stanovi, Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića, Bartula Kašića, Voštarnicu i Zadarski otoci. U tim školama sljedeći tjedan će se učenicima posluživati povrtni doručak, a učitelji i učiteljice će provesti i edukativne aktivnosti i ukazati na važnost nutritivno bogatog doručka i uključivanje povrća u svakodnevnu prehranu.
Povrtni doručak pripremit će se u Osnovnoj školi Krune Krstića i kroz cijeli tjedan dostavljati u 8 osnovnih škola kojima je Grad Zadar osnivač. U projekt će biti uključeno 50-ak učenika nižih razreda. Aktivnosti će u Tjednu školskog doručka najaviti gradonačelnik Branko Dukić koji će sa suradnicima danas posjetiti školu Krune Krstića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.