Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici Hotelijersko turističke uz Erazmus+ 23 dana u Italiji

06.06.2016.

06:49

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hotelijersko-turistički tehničare će sudjelovanjem u projektu Meet Italy- Vet for employability od lipnja ove godine do kraja ožujka 2018. boraviti u Bergamu. Stručni posjet Italiji trajat će 23 dana, a 60 učenika završnih razreda praksu će obavljati podijelji u 4 skupine od po 15 učenika.

Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra nastavlja svoje aktivnosti u programu Erasmus+.

Nakon uspješno odrađenog projekta mobilnosti u okviru programa Erasmus+, pod nazivom "International Experience for Tourism Occupations" u kojem su sudjelovali učenici kuhari, slastičari i hotelijersko-turistički komercijalisti u Leipzigu, odobren je novi projekt u kojem će sudjelovati učenici koji se školuju za hotelijersko-turističke tehničare. Naziv novog projekta je MEET ITALY - VET Mobility for Employability. Mobilnost će se provoditi od 1. lipnja 2016. do 31. ožujka 2018. godine. Partner Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi je Ikaros Impresa Sociale Bergamo. U mobilnost će se uključiti 60 učenika završnih razreda podijeljenih u 4 skupine od 15 učenika. Stručni posjet Italiji trajat će 23 dana. Projekt Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja provodit će se uz odobrenu financijsku potporu od 149.400,00 eura.

Cilj je projekta da učenici, koji se školuju za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar, tijekom stručne prakse steknu znanja, vještine i kompetencije koje će im omogućiti bolju konkurentnost na tržištu rada.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.