Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici nadahnuto o "Božanstvenoj komediji"

28.05.2018.

14:31

Autor: Ivana Matešić

foto: I. Matešić

foto: I. Matešić

Foto: - / -

Udruga Dante Alighieri Zadar dodijelila je nagrade i priznanja pobjednicima literarno-likovnog natječaja ,,In viaggio con Dante''. Nagrađeni su literarni radovi na talijanskom jeziku i likovni radovi nadahnuti u slobodnoj tehnici na temu ,,Putovanje s Danteom nadahnuto Božanstvenom komedijom''.

Evo što je rekao Boško Knežić, predsjednik Udruge Dante Alighieri Zadar: Danas smo tu da podijelimo nagrade svim sudionicima, nagrađenima i njihovim mentorima koji su na tome sudjelovali. Imali smo oko pedesetak radova, što likovnih što književnih iz Zadra, zadarske županije, ali i iz Kutjeva, dakle iz Hrvatskog zagorja. Tako da je zapravo imao veliki odjek ovaj naš natječaj što je meni zaista drago. Sudjelovale su osnovne škole, svi razredi, srednje škole i Sveučilište u Zadru. U svijetu se slavi dan Udruge Dante Alighieri dakle to je zapravo giornata della Dante, povodom čega je i ovaj natječaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.