Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici OŠ Voštarnica na frizuri kod Mr Razora

24.10.2019.

12:35

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Osnovna škola Voštarnica u Zadru danas je treću godinu zaredom bila domaćin jednog od najpoznatijeg frizerskog salona u gradu - MR.RAZOR-a. Ivan Mišković, vlasnik salona, svjestan je da učenici često ne mogu mirno sjediti u frizerskim salonima pa je usluge šišanja ponudio u sklopu škole.

Petar Sutlović, učenik OŠ Voštarnica nestrpljivo je jutros čekao kada će doći njegov red za novu "lavlju " fizuru.I vjerujemo da je na kraju bio zadovoljan učinkom kao i njegovi kolege i kolegice koje su jutros šišala dva frizera i dvije frizerke Mr Razora, a jedna od njih je i Klara Jurčević:

   Najčešće kod ove je djece stresna svaka promjena koja narušava njihove navike, ustaljeni životni ritam, pa je za njih odlazak u frizerski salon vrlo stresan. Ovako našim dolaskom u  školu lakše im je jer su u poznatom okruženju sa  svojim nastavnicima, tu im je cijelo društvo...

    Ivan Mišković, vlasnik salona, svjestan da učenici često ne mogu mirno sjediti u frizerskim salonima, pa je usluge šišanja ponudio u sklopu škole treću godinu zaredom:

  Zadovoljstvo nam je da ljudi vide da nisu drugačiji od nas, naprotiv da su osjećaniji i zaista posebni. Ja ih obožavam! Nemaju nekih posebnih želja  za frizuru, ali mi ćemo ih urediti najbolje što znamo.

 Ravnateljica OŠ Voštarnica Irena Dukić naglašava važnost akcije friziranje učenika :

   Jer se u školi  događa nešto iz stvarnog  života,a frizure budu savršene i svi budu jako lijepi.

 OŠ Voštarnica, kao jedina posebna odgojno-obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju, ove godine ima upisanih 102 učenika i nadaju se da će dogodine uljepšavanje biti organizirano na novoj lokaciji u Centru Mocire.

 

'KO TE ŠIŠA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.