Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici zadarskog MIOC-a u EU pilot- projektu

13.06.2020.

08:50

Autor: Radio Zadar

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Učenici su odabrali projekt "ZADAR BAŠTINI." Budući je je riječ o kompleksnom projektu, orijentirali su se na obnovu Bedema zadarskih pobuna. Odrađen je velik posao, a sve sa svrhom što kvalitetnijeg predstavljanja projekta i njegovog utjecaja na razvoj našeg grada.

Gimnazija Franje Petrića odazvala se javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sudjelovanje u pilot projektu “U školi otvorene kohezije - At the school on Open Cohesion, ASOC" - priopćili su iz MIOC-a:

Cilj provođenja projekta je poticanje kulture aktivnog građanstva kod učenika. Osnovni zadatak je odabrati projekt iz lokalne zajednice koji je financiran sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova, pratiti njegovu provedbu, analizirati sve dostupne podatke i informacije. Planirano je da učenici svoje istraživanje predstave u lipnju 2020. godine (u obliku video uratka ili neki drugi kreativan način). Stručno povjerenstvo će odabrati najbolji rad, a nagrada je sudjelovanje na "Europskom tjednu regija i gradova 2020." u Bruxellesu.

U projekt su uključeni učenici trećih razreda: Ivan Mile Kozulić, Fani Čeović, Mare Žunić, Oliver Gojković, Martina Bačić, Jakov Zorić, Ivan Grašo, David Blaslov, Hana Begić i Ema Žilavec. Voditeljica projekta je pedagoginja, Antonija Kero.

Učenici su odabrali projekt "ZADAR BAŠTINI." Budući je je riječ o kompleksnom projektu, orijentirali su se na obnovu Bedema zadarskih pobuna. Odrađen je velik posao, a sve sa svrhom što kvalitetnijeg predstavljanja projekta i njegovog utjecaja na razvoj našeg grada. Naziv našeg projekta je: Zadarska baština pod EU zvijezdama - navodi se u priopćenju. 

U projekt je uključeno 5 ekipa iz Hrvatske i kroz dva tjedna bira se pobjednik koji putuje u Bruxelles. 
 Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.