Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90.-91. u Biogradu obilježila 15. siječanj – Dan grada i blagdan svete Stošije

16.01.2022.

08:09

Autor: Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a

default error photo

Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90.-91. u Biogradu na Moru obilježila je 15. siječanj – Dan grada i blagdan svete Stošije, nebeske zaštitnice grada.

Biograd na Moru 15. siječnja slavi Dan grada i blagdan svete Stošije, nebeske zaštitnice grada. Ujedno je to spomendan kojim se ukazuje na dva važna datuma iz povijesti suvremene hrvatske državnosti: Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Povod je ovo za nove aktivnosti Udruge dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90.-91. sa sjedištem u Biogradu na Moru koja okuplja članstvo i cijele Zadarske županije. 

Jedna od aktivnosti Udruge jest da se oda počast poginulim suborcima, svim poginulim dragovoljcima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i civilima, koji su položili svoje živote na oltar Domovine. Upravo iz tog razloga obilazie mjesta njihove pogibije diljem županije. Povodom Dana grada Biograda na Moru, a i sjedište Udruge je upravo u Biogradu na Moru, na nekoliko mjesta Udruga je odala počast onima koji to zaslužuju.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.