Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga Porat u akciji čišćenja

18.03.2016.

17:12

Autor: HRT centar Zadar / Udruga Porat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi i volonteri Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat proveli su akciju čišćenja infektivnog otpada dana 17. ožujka 2016. godine u Biogradu. Akcija čišćenja okoliša od odbačenog pribora za konzumiranje droga održana je pod nazivom ''Minus Virus - Stop slučajnim ubodima''.

Tom prilikom pregledano je i očiščeno šest lokacija koje su detektirane uz pomoć suradnika iz Biogradskog komunalnog poduzeća Bošana d.o.o. Tom prilikom pronađene su manje količine infektivnog otpada.

Dana 18.03.2016. god. (petak) članovi i volonteri Udruge Porat proveli su akciju čišćenja infektivnog otpada na lokaciji Kapetanski park. Pronađeno je oko 300 komada raznog pribora za konzumaciju droga. Također, kao i u bivšoj vojarni Stjepana Radića, pokraj Gradske knjižnice Zadar postavljene su kantice za odlaganje infektivnog otpada koje će se redovno provjeravati i prazniti.

Obje akcije dio su provedbe programa smanjenja štete pod nazivom „Minus virus“ koji Udruga Porat provodi u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar a koji je financiran od Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Akcije čiščenja će se i ubuduće provoditi sa pojačanim intenzitetom te ovim putem apeliramo na građane da dojave lokacije uočenog infektivnog otpada kako bi ga volonteri i članovi Udruge Porat mogli skupiti. SOS telefon 095 902 1749

Još jednom obaviještavamo zainteresirane da se u Udruzi Porat dijeli sterilni pribor za konzumiranje droga i prezervativi od utorka do petka od 18:00 do 20:00 sati, te subotom i nedjeljom od 12:00 do 14:00 sati. Podjela pribora je anonimna a također je moguće obaviti i zamjenu korištenog pribora za čisti - javili su iz udruge Porat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.