Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga Porat u još jednoj akciji čišćenja infektivnog otpada

14.04.2016.

14:10

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi i volonteri Udruge Porat organizirali su još jednu akciju čišćenja infektivnog otpada u prostorijama bivše vojarne Stjepana Radića. Pregledane svu sve prostorije bivše vojarne te je i ovaj put pronađena veća količina odbačenog pribora za konzumiranje droga.

Kantica koja je u prošloj akciji čišćenja (26.02.2016.) postavljena na ulaz u zgradu također je bila puna upotrijebljenog pribora. Kantica je ispražnjena i vraćena na svoje mjesto, a u jednoj od prostorija kasarne postavljena je i još jedna kantica za infektivni otpad.

Dan ranije, u utorak 12.04. pregledan je i prostor Kapetanskog parka. Kantica za infektivni otpad (koja je postavljena 18.03.2016.)  po treći je put u tri tjedna ispražnjena, a pokupljen je i odbačeni pribor pronađen oko katnice.

Danas, u četvrtak 14. 04. članovi i volonteri Udruge Porat proveli su akciju čišćenja infektivnog otpada na Bilom Brigu na više lokacija te je tom prilikom pronađen manji broj šprica za konzumiranje droga.

Akcije čiščenja su aktivnosti u provedbi  programa smanjenja štete pod nazivom „Minus virus“ koji Udruga Porat provodi u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar a koji je financiran od Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Akcije čiščenja će se i ubuduće provoditi sa pojačanim intenzitetom te se apeliraju građani da dojave lokacije uočenog infektivnog otpada kako bi ga volonteri i članovi Udruge Porat mogli skupiti. SOS telefon 095 902 1749

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.