Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga Prizma objavila natječaj za besplatni grafički dizajn, ali i poziv mladim umjetnicima na rezidenciju

09.07.2022.

12:16

Autor: Maja Milin

Udruga Prizma

Udruga Prizma

Foto: PR Foto / -

Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti Prizma u okviru projekta ‘’Centar za održivi razvoj ruralnih sredina’’ raspisala je treći natječaj za dodjelu besplatnih usluga grafičkog dizajna za poduzetnike, OPG i organizacije civilnog društva iz ruralnih sredina Zadarske i Šibensko-kninske županije. 

Svrha natječaja je izrada grafičkih materijala u svrhu povećanja vidljivosti i promocije poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i organizacija civilnog društva iz ruralnih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2022. godine, a dvoje odabranih klijenata kojima će biti dodijeljena usluga biti će obaviješteni u roku od 30 dana od dana završetka trajanja natječaja, istaknula je u našem programu Katarina Rančić, voditeljica dizajn studija udruge Prizma. Riječ je o trećem ovakvom pozivu, a do kraja godine bit će ih još nekoliko, najavljuje Rančić. 

Katarina Rančić

Važno je istaknuti da udruga Prizma provodi poduzetničke aktivnosti kroz obavljanje društveno odgovorne gospodarske djelatnosti i potiče samoodrživi razvoj ruralnih zajednica koji se temelji na lokalnim resursima, prirodnoj i kulturnoj baštini. Jednako tako, svojim radom potiču razvoj nezavisne kulturne scene u području vizualne i glazbene umjetnosti kroz međusektorsku suradnju. 


Pored dizajn studija Lapo Lapo u Zadru, pokrenuli su Klub mladih u Gračacu gdje je u tijeku provedba projekta "Ruralni studio za kreativno eksperimentiranje" koji mladima pruža mogućnost da se okušaju u raznim medijima umjetnosti. Također, aktivni su i na otoku Ižu gdje se ovo ljeto, u organizaciji udruge mladih Veli Iž - Tarabuži odvija zanimljiv program pod nazivom "Iško leto". 

Iško Leto

Iško Leto

Foto: PR foto / -

Nakon uspješne organizacije umjetničke rezidencije u sklopu koje je u Zadru boravilo trideset mladih umjetnica s područja Zapadnog Balkana, udruga Prizma uputila je poziv na još jednu umjetničku rezidenciju u Sloveniji i Italiji koja se odvija u sklopu projekta "Umjetnici susjedi" na kojem je udruga Prizma partner. Na umjetničkoj rezidenciji će sudjelovati ukupno šest umjetnika, po dvoje iz Hrvatske, Italije i Slovenije.


Projektom je predviđen boravak dva tjedna u Italiji i dva tjedna u Sloveniji između kolovoza i rujna 2022. godine tijekom kojih će se dogoditi razmjena iskustava među mladim umjetnicima. Prijaviti se možete putem online obrasca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.