Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga "Solidarnost" traži objavu imovinskih kartica stečajnih upravitelja

17.11.2017.

12:53

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pozivamo nadležne institucije da objave imovinske kartice predsjednice Trgovačkog suda u Zadru i stečajnih upravitelja, koji su bili stečajni upravitelji na zadarskom području preko 50-ak poduzeća koje su zapošljavale 20-ak tisuća djelatnika - zatražila je u svojem priopćenju udruga "Solidarnost".

Među tvrtkama koje su završile u stečaju i koje navode u priopćenju su: Tvornica Vlado Bagat, Ina-Polikem Zadar, Vinilplastika, Mljekara Zadar, Tvornica Boris Kidrič, Plodine, Tvornica duhana, Poljoprivredno dobro Bokanjac, Croatia Zadar Line, Kožara s mokrim pogonom u Gračacu, Elektronika, Zadranaka, Zadranka, Mesopromet, GP Zadar, GP Jadran, Trio Obrovac, Jugoplastika pogon Benkovac, PZ Vukšić, Transport Zadar, Otočanka, GP Radnik Benkovac, Dalma i dr. 

Niti jedan stečajni upravitelj nije spasio niti jedno poduzeće, niti jedno radno mjesto. Stečajevi su se pokazali kao efikasan nastavak pljačke koja je započela pretvorbom. Počinjena je pljačka kada je u Hrvatskom saboru izglasan zakon da društvene firme postaju državne. Pljačka je tada krenula pretvorbom, a završena stečajem. Još nitko nije odgovarao za to na zadarskom području. - navodi se u priopćenju udruge "Solidarnost".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.