Hrvatski radio

Radio Zadar

Ugledne makedonske znanstvenice u Zadru

03.04.2018.

14:51

Autor: Ivana Matešić

foto: IM

foto: IM

Foto: - / -

U sklopu suradnje grada Štipa u Makedoniji, grada Zadra i Zadarske županije, u Zadru borave ugledne makedonske znanstvenice i bibliotekarke. Bave se promicanjem makedonskog jezika, književnosti, izdavalaštva i bibliotekarstva.

Makedonsko izaslanstvo čine: Milena Ristova Mihajlovska, Blaga Spiridonova, Vilma Jovanova i Sonja Maneva. Gradska knjižnica Zadar još je 2008. godine potpisala Povelju o suradnji s Bibliotekom ,,Goce Delčev'' iz Štipa.Evo što kaže Vilma Jovanova, bibliotekarka i potpisnica Povelje o suradnji Gradske biblioteke u Zadru i Biblioteke ,,Goce Delčev'' u Štipu: Ovde smo da bi predstavili 135 knjiga makedonske književnosti i izdavačku djelatnost naše knjižnice. Dolazimo češće na promociju kultura naših dviju država. Ovdje dolazimo već 10 godina, vaši poeti i likovni umjetnici i kazalište je dolazilo u Štip i sada mi uzvraćamo s promocijom kulturnih djelatnosti - navela je Vilma Jovanova.    

Održano je već nekoliko susreta između bibliotekara Zadra i Štipa te je nastavljena uspješna suradnja između kulturnih institucija spomenutih gradova.Doroteja Kamber-Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice kazala je kako su gostujuće znanstvenice vrlo aktivne i vrijedne pa i nas kao knjižnicu potiču da se bavimo istraživačkim radom odnosno izradom bobliografija jer njihove su bibliografije dobile sve nagrade na državnoj razini.

Na kraju recimo kako će večeras u 19 h u maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, zadarskoj publici biti predstavljena izdanja Biblioteke ,,Goce Delčev'', odnosno Instituta za izdavačku djelatnost u razdoblju od 2015.-2018. godine.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.