Hrvatski radio

Radio Zadar

Ugovor za otvaranje hospicija

17.12.2019.

13:02

Autor: S. Dražić

Ugovor za otvaranje  hospicija

Ugovor za otvaranje hospicija

Foto: - / -

Ministar državne imovine Mario Banožić uručio je danas zadarskom županu Božidaru Longinu Ugovor kojim država daruje nekretnine površine 2 626 m2 za izgradnju Centra za palijativnu skrb - hospicij Babin dub.

Vrijednost nekretnine iznosi 3,6 milijuna kuna. 

 Nama ova nekretnina puno znači. Dogovorili smo već ranije s gradonačelnicima i načelnicima jednu humanitarnu  akciju da taj prostor privedemo svrsi jer nam to zaista treba, istaknuo je zadarski župan Božidar Longin.

  Inače ovo je šesta nekretnina koju je županija dobila u mandatu ove vlade, nakon tri zgrade u Vojarni Stjepana Radića, zgrade za poljoprivredni centar u Zemuniku Donjem i zemljišta za azil za životinje na Bokanjcu.

Ministar državne uprave sastao se i gradonačelnicima i načelnicima Zadarske županije.

  Kroz ministarstvo je do sada riješeno 20 ugovora i dvije tabularne izjave vrijedne preko 100 milijuna kuna, dok je na čekanju 88 predmeta. Jedinice lokalne samouprave često nemaju sredstava za stavljanje nekretnina u funkciju. U takvim slučajevima izradit ćemo plan u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova kako financirati ta ulaganja, izjavio je ministar Banožić.

 Dogovoreno je da načelnici i gradonačelnici do Nove godine ažuriraju svoje zahtjeve nakon čega će se održati novi sastanak s ministrom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.