Hrvatski radio

Radio Zadar

Ugovori za vrtiće po mjeri djece i roditelja

15.01.2019.

14:52

Autor: sd/Grad Zadar

foto:Grad Zadar

foto:Grad Zadar

Foto: - / -

U zadarske vrtiće uvodi se produljeni boravak i smjenski rad, a sve zahvaljujući 14 milijuna i 300 tisuća kuna vrijednom projektu koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU fondova. Tim su povodom u Zadru potpisani ugovori.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisali ugovor u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda .

  Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce, te 5 vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica). Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su danas potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća. 

Tom prigodom gradonačelnik je naglasio: Današnjom dodjelom ugovora počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje  usklađivanje njihovog obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, prosduljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od trideset odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Danas u Zadru slavimo blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Stošije, a ovaj dar će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.