Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićen 25 godišnjak koji je uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao automat klubove u Zadru i Šibeniku

17.07.2022.

07:10

Autor: tp

Dio novca pronađen u domu osumnjičenika

Dio novca pronađen u domu osumnjičenika

Foto: PU zadarska / MUP

Uhićen je 25 godišnji pljačkaš koji je uz prijetnju vatrenim oružjem prije četiri dana opljačkao automat klubove u Zadru i Šibeniku. Policija je u njegovom domu u Zadru pronašla dokaz - dio skrivenog novca od razbojništava.


Istragom je utvrđeno je u srijedu 13. srpnja u tri sata u noći maskiran ušao u zadarski automat klub i 40 godišnjoj djelatnici zaprijetio vatrenim oružjem koja mu je predala 8.210 kuna. 


Potom se automobilom marke Ford uputio u smjeru Šibenika, gdje je rano ujutro u 5.24 također maskiran upao u automat klub, zaprijetio vatrenim oružjem 19 godišnjoj zaposlenici koja mu je u strahu predala 35 tisuća kuna. Do saznanja o mogućem počinitelju policija je došla nakon što su građani u Trogiru prijavili automobil u moru. Pretragom automobila izvađenog iz mora pronađeni su predmeti koje je razbojnik koristio kada je s maskom upadao u kockarnice. Mladi razbojnik je pritvoren i kazneno prijavljen

Policijsko priopćenje:U Policijskoj upravi zadarskoj, Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Sumnjiči ga se kako je 13. srpnja 2022.godine, radi stjecanja materijalne koristi i po prethodno smišljenom planu, prvo oko 03,03 sata u Zadru maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, zatim vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 40-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena i predala u iznosu od 8.210 kuna.


Nakon počinjenja ovog kaznenog djela, osumnjičeni se osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka uputio u Šibenik, gdje je oko 05,24 sata maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, opet vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 19-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena predala u iznosu od 35.000 kuna.


Kriminalističkim istraživanjem i dojavom građana u Trogiru u moru je pronađen osobni automobil kojeg je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, a nakon postupanja policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske automobil je izvađen iz mora te su uz Nalog Županijskog suda u Splitu pretragom automobila pronađeni predmeti kojima je osumnjičeni bio maskiran prilikom počinjenja kaznenih djela.


Također je uz Nalog Županijskog suda u Zadru, izvršena pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi gdje je na skrovitom mjestu pronađen dio novca, otuđen u ovim kaznenim djelima.


Uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici