Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićen Slovenac s međunarodne tjeralice

14.09.2015.

11:01

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak je u Supernovoj uhićen Slovenac (31) za kojim je raspisana međunarodna tjeralica i izdan europski uhidbeni nalog.

Na temelju ranijih saznanja Slovenca su zadarski kriminalisti zatekli s lažnim imenom i krivotvorenom osobnom iskaznicom. Muškarac je uhićen i priveden te je utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Nakon kriminalističke istrage 31-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave, priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru, koji će odlučiti o njegovom izručenju.

Kako se dozanje u policiji riječ je o kriminalcu koji je u Sloveniji osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu za više prevara. Bijeg od zatvora pokušao je pronaći u Hrvatskoj gdje se skrivao nekoliko mjeseci. Policija je, naime imala dojave da se Slovenac "smucao" po kvarnerskim otocima, da bi na kraju navodno ljetovao na Pašmanu. Policajci su ga, navodno, pratili i stavili mu lisičine dok je plaćao na blagajni u trgovačkom centru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 h

Nadin 2022

Kušanje vina