Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićen Vidošević

12.11.2013.

09:25

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević jutros je priveden pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti, u sklopu afere s izvlačenjem 32 milijuna kuna iz Komore, kojoj je na čelu već 18 godina. Iako policija nije željela službeno potvrditi tu informaciju, neslužbeno se doznaje da je pretražen Vidoševićev stan, te da će biti ispitan u sjedištu USKOK-a. Čini se da su tužitelji uspjeli dokazati kako je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK, ipak, bio najdugovječniji predsjednik te institucije.

Zbog iste afere prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički. Sumnjiči se da je Petrnel fiktivnim fakturama, uz pomoć dvojice suosumnjičenika, izvukla 32 milijuna kuna. Prijeti joj 10 godina zatvora. Trećeoptuženi Igor Premilovac brani se sa slobode.

 "Ovo je vrlo neugodna stvar za HGK", kratko je komentirao tada Vidošević uhićenje pročelnice svojeg ureda Zdenke Peternel. Dodao je da Komora potpuno surađuje s mjerodavnim državnim tijelima i ispunjava sve što se traži. Na pitanje kako je moguće da nije znao što se događa, kazao je: "Muž uvijek zadnji dozna. Sve je moguće, ali moramo voditi računa da se prvo nekome dokaže krivnja." 

Iz Hrvatske gospodarske komore jutros nisu željeli komentirati uhićenje svog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića. Samo su kratko priopćili da je "Hrvatska gospodarska komora u istražnom postupku kooperativna te surađuje s nadležnim tijelima", ali da za vrijeme trajanja istrage ne može komentirati slučaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.