Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićeni bombaši na sjedište zadarske policije

04.07.2018.

14:44

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Uhićeni su bombaši na sjedište zadarske policije. O uhićenju trojice muškaraca iz Zadra koje se osnovano sumnjiči da su sudjelovali u bombaškim napadima u prosincu prošle i travnju ove godine - zadarska policija izvijestila je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Bombaški napadi u gluho doba noći na sjedište PU zadarske u samom centru grada, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih, opravdano su uznemirili građane.

Kako se doznaje uhićeni 47 - godišnji napadač i 56 - godišnji suorganizator poznati su dileri heroina protiv kojih se vode i sudski procesi.Treći 44 - godišnji muškarac korisnik je objekta gdje je pronađena veća količina streljiva i kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći.

Načelnik Pu zadarske Anton Dražina: Oba su uhićena jučer, pa su uz kaznenu prijavu privedeni pritvorskom nadzorniku, ova dva događaja nezabilježena na području PU zadarske izazvala su uznemirenost građana i narušila dobar osjećaj sigurnosti, prema utvrđenim činjenicama motiv ovih napada je bio je pokušaj da se zaustavi kontinuirani i kvalitetan rad kriminalističke policije , a naročito Odjela kriminaliteta droga.  

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.