Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićeni kradljivci sefa sa 100 tisuća kuna

03.06.2019.

13:22

Autor: Filip Matijević

Filip Matijević

Filip Matijević

Foto: - / -

Zadarska policija uhitila je trojac koji sumnjiči za tešku krađu 100 tisuća kuna krajem prošloga tjedna u Gaženici. Riječ je o uigranoj skupini koja se specijalizirala za ovakve krađe na prostoru Hrvatske, ali i Europske unije. Pronađen je i krivac za lanjski požar u napuštenom prostoru u Marini.

Zagrepčanin star 54 godine, 48-godišnjak iz Velike Gorice i 53-godišnjak iz Gračaca su u Gaženici provalili u prostor tvrtke specijalizirane za prodaju sanitarija i otuđili sef u kojem se nalazilo sto tisuća kuna. To se dogodilo u noći s četvrtka na petak. U subotu su uhićeni. Iz zadarske policije Bore Mršić: S obzirom da je prethodne večeri policijska ophodnja na tom području zamijetila sumnjivo kretanje terenskog vozila zadarskih registarskih oznaka, ubrzo smo povezali da bi se radilo o džipu Land Rover u vlasništvu 53-godišnjaka iz Gračaca, koji je u Gračacu pronađen i uhićen, dok se za vozilom nastavilo traganje. A vozilom se koristio dvojac iz Velike Gorice i Zagreba koji je nakon podjele plijena u mjestu Ričice nadomak Gračaca krenuo prema sjeveru. Njih je policija zaustavila na autocesti A-1 na odmorištu Desinec, a prilikom privođenja, 48-godišnjak se svog dijela novca pokušao riješiti bacanjem unutar prostora Policijske uprave zagrebačke. Skupina se, inače, specijalizirala za pljačkanje tvrtki koje imaju dnevni utržak veći od sto tisuća kuna. Otuđe sef s novcem te ga odnesu na skriveno mjesto gdje ih otvaraju i dijele novac. I to dosad vrlo uspješno i to diljem Starog kontinenta. Priskrbili su time sebi veliku imovinsku korist: Jedan nam se pohvalio da je on uspio u životu. Da ima stan u vlasništvu i da ima vikendicu, a kreditno nije opterećen. Zasad su pronađene dvije trećine novca, više komada vatrenog oružja i oprema koju su provalnici koristili.

Za požar u napuštenom prostoru u Tankerkomercovoj marini korištena je četka metle. Zapalivši ju, požar je u prosincu prošle godine u napuštenom prostoru iznad bivšeg Casina izazvao 16-godišnjak. Otkrila je to zadarska policija u suradnji s građanima koji su krivca prepoznali nakon objave snimke sigurnosne kamere. Utvrđeno je da je požar izazvao tako što je otvorenim plamenom zapalio četku metle koju je odbacio među napuštene stvari uslijed čega se požar rasplamsao te zahvatio cijeli prvi kat. Maloljetniku zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.