Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićeni u aferi Remorker na ispitavanju u USKOK-u

24.10.2013.

13:23

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U USKOK-u je u tijeku ispitivanje privedenih u akciji "Remorker", to jest u slučaju izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta. Dosad je ispitan direktor "Viadukta" Ivan Berket, a njegov odvjetnik Mate Matić rekao je da je poricao krivnju.

Trenutačno se ispituju Damir Kezele te bivši državni tajnik u Ministarstvu prometa Zdravko Livaković. On će, kako je rekao njegov odvjetnik Nediljko Ivančević, iznositi aktivnu obranu. Istaknuo je kako je Livaković godinama prikupljao  dokumentaciju koju je predavao Državnom odvjetništvu.

"To je nekakva suspektna priča vezana za tzv. "Kalmetinu", čovjek je prikupio svu dokumentaciju koja je bila vezana za nadzora nad gradnjom te ceste, ugovorene i realizirane troškovnike i itd. Recimo, zanimljivo je bilo da su realizirani troškovnici, manji od realiziranih. Dakle, konačno ćemo biti u prilici vidjeti što se njemu stavlja na teret i na koji način će se obraniti. Uvjeren je apsolutno u svoju nevinost, uvhjeren je i zna da nije ništa uzeo" – rekao je Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.