Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi!

12.01.2023.

10:52

Autor: Radio Zadar

Do sada su održana dva ciklusa ove edukacije i to u Posedarju i Benkovcu

Do sada su održana dva ciklusa ove edukacije i to u Posedarju i Benkovcu

Foto: - / -

Prva radionica u sklopu edukacije  udruga : "Uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“ održat će se u Jasenicama utorak ,17. siječnja  s početkom u 14 h u prostorijama općinske zgrade Općine Jasenice. Radionica je besplatna, namijenjena je zaposlenicima, članovima i volonterima udruga, a održava se u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu. 

Teme o kojima će biti riječi na ovoj radionici su osnivanje i vođenje udruge u skladu sa zakonskim okvirom, umrežavanje te komunikacijske vještine uključujući i komunikaciju s javnim tijelima i komunikacija s medijima. O ovim temama govorit će predstavnici partnerskih organizacija u projektu B.Ready - Ivan Matić iz Ekološke udruge Zrmanja, Matej Mikulić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA-e), te Nives Rogoznica i Linda Šušteršić iz udruge „Eko-Zadar“.

- U sklopu projekta B.Ready do sada su održana dva ciklusa ove edukacije i to u Posedarju i Benkovcu gdje su na radionicama ukupno sudjelovale 22 osobe iz 10 udruga. Svaka od ovih edukacija održava se kroz dvije radionice, a drugu radionicu u Jasenicama planiramo održati kroz petnaestak dana, u dogovoru s polaznicima. Teme radionica utvrđene su istraživanjem u osobnom kontaktu među udrugama na području Zadarske županije i odabrane su one za koje je najveći broj ispitanika pokazao interes. Na sljedećoj radionici teme će biti „Osnove pisanja projekata i prijava na natječaje“, „Komunikacijske vještine: komunikacija s članovima udruge, volonterima i korisnicima aktivnosti udruge“ i „Digitalni alati za uključivanje publike i izradu vizuala“, najavila je voditeljica projekta Nives Rogoznica.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.