Hrvatski radio

Radio Zadar

Ukinuta večernja linija za Iž - zakinuti učenici

03.09.2013.

13:36

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za petero učenika s otoka Iža od danas više nije moguće školovanje i pohađanje izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnoj smjeni.

Naime, ukinuta je večernja linija Zadar - Veli Iž, koja je do sada polazila u 20 sati iz Zadra. Predsjednik Otočkog sabora Denis Barić ističe kako je ovo ukidanje obrazloženo činjenicom da je linija neprofitabilna, ali kaže, takva je većina linija na Jadranu, pa bi se onda sve mogle ukinuti.

Dogodilo se nešto što smo ostali svi iznenađeni jučer, a to je da više nema večernje linije iz Zadra za otok Iž koja je išla preko Sali i Zaglava. Tu će biti zakinuti srednjoškolci, ali i učenici koji idu u osnovnu školu, a idu u Zadar gdje imaju druge izvannastavne aktivnosti. Ali ako ćemo tako razgovarati i ako ćemo na to gledati, onda se mogu ukinuti sve linije na Jadranu jer malo je linija koje su profitabilne. Pa onda prema tome, neka se otočani sami misle kako će na kopno…- kaže Barić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.