Hrvatski radio

Radio Zadar

Uključi se knjigom

09.02.2022.

12:43

Autor: Božidar Kolega

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HTV

Zadarska gradska knjižnica provodi projekt „Uključi se knjigom“ čiji je cilj osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje.

Kroz projekt bi se također trebao razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom nabavkom biblio-kombija. 

biblio kombi

biblio kombi

Foto: GKZD / GKZD

U Zadarskoj županiji nešto manje od deset posto stanovništva živi s dugotrajnim tjelesnim, mentalnim, intelektualnim ili osjetilnim oštećenjima. Cilj dvogodišnjeg projekta je olakšati im pristup kulturnim sadržajima, s naglaskom na dostupnost knjige. Nikola Marinković redovno koristi zadarsku knjižnicu i zamjerke nema: 

Nikola Marinković

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i osnivanje klubova čitatelja za osobe s invaliditetom: 

Nikola Marinković

Edukacije provodi diplomirana psihoterapeutkinja i defektologinja Valentina Cindori koja se nada kako će na radionicama osobe s invaliditetom naučiti 

Valentina Cindori

Nositelj dvogodišnjeg projekta je Gradska knjižnica, a partneri Općine Poličnik, Galovac i Preko, te grad Nin i Udruga HVIDRA Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.