Hrvatski radio

Radio Zadar

Uklonjena opasnost iz jame u Vrčibrdu

27.05.2015.

10:35

Autor: HRT centar Zadar / PU Ličko-senjska

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Otočcu, iz jame u brdu Vrčibrdo, policijski službenici protueksplozijske zaštite Ravnateljstva policije, Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave ličko-senjske izvadili dvije protutenkovske mine bez upaljača, dva kilograma eksploziva TNT i jedan upaljač za protupješačku minu.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva uskladištena su do uništenja.

       I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

       Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

       Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

       Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost - stoji u priopćenju PU Ličko-senjske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.