Hrvatski radio

Radio Zadar

Komunalna akcija na Poluotoku : Uklanjanje stolova i stolica s terasa koje nemaju ugovor o zakupu

23.05.2023.

11:20

Autor: Radio Zadar / SJM

Ilustracija: terasa ugostiteljskog objekta

Ilustracija: terasa ugostiteljskog objekta

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zadarski komunalni redari jutros su u nastavku akcije uklanjanja nelegalnih ugostiteljskih terasa uklonili dio opreme iz ugostiteljskog objekta Ledana te iz kafića tvrtke Icecream Group d.o.o. u Širokoj ulici. "Vlasnici ovih objekata prethodno su dobili rješenje o uklanjanju nelegalno postavljenih stolova i stolica ali to nisu učinili, pa su jutros to učinili naši redari", kazao nam je Hrvoje Šarić, zamjenik pročelnika Ureda za komunalne djelatnosti grada Zadra :


Plan je da se i dalje uklanjaju sve stolice i stolovi svih ugost. objekata koji nemaju ugovor o zakupu javne površine. Vidjet ćemo kroz naredne dane i nastaviti akciju kod svih koji su nelegalno postavili stolice i stolove na javnu površinu - kazao je za Radio Zadar Šarić. 


Dodaje kako je prethodno viši turistički inspektor Državnog inspektorata naložio komunalnom redarstvu grada Zadra postupanje u Ugostiteljskom objektu Ledana u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Redarstvo je tražilo očitovanje od Nasada i tvrtke Riva Liburna d.o.o. 


Po primljenim očitovanjima pokrenut je upravni postupak  i izdano je rješenje o uklanjanju ugost. stolova i stolica s rokom izvršenja, a budući da u dostavljenom roku oprema nije uklonjena, komunalno redarstvo je izvršilo rješenje putem ugovorenog izvođača - tvrtke SJAJ. Što se tiče druge lokacije, tvrtke IceCream Group d.o.o - oni nemaju ugovor o zakupu javne površine pa je pokrenut postupak o uklanjanju stolova i stolica s javne površine - pojasnio je zamjenik pročelnika Šarić. 


H. Šarić

Komentar novog momenta "slučaja Ledana" zatražili smo i od Ante Sjauša, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije :


Krajem prošle godine Odjel je obaviješten od Nasada kako je istekao ugovor o zakupu javne površine za terasu Ledane a samim time i donose rješenje ,znači prestaju minimalnu tehnički uvjeti za terasu, ovdje ne govorimo o objektu same Ledane nego o vanjskoj površini , samoj površini javne terase - prokomentirao je pročelnik Sjauš.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.