Hrvatski radio

Radio Zadar

Ukrajinu zamijenio Bugarskom: Frane Čirjak karijeru nastavlja u bugarskom Lokomotivu iz Sofije

22.03.2022.

09:57

Autor: Željko Kapelari

Frane Čirjak

Frane Čirjak

Foto: FC Lokomotiv Sofia / Lokomotiv Sofia

 Dvadeset šestogodišnji zadarski nogometaš Frane Čirjak koji je nedavno uslijed ratnog vihora napustio ukrajinski PVC Lviv pronašao je novi klub. Njegovo novo odredište je bugarski Lokomotiv iz Sofije.

- Nakon prisilnog povratka iz Ukrajine nastavio sam trenirati u Zadru kako bih i dalje ostao u trenažnom procesu. Priželjkivao sam da ću uskoro naći novi klub i ta mi se želja i ostvarila. Do kraja tekuće sezone, sredine lipnja igrat ću za bugarski Lokomotiv.


Kako je došlo do odlaska u Bugarsku.


-Veliku ulogu odigrao je Želimir TeRkeš koji je uspostavio kontakt s Bugarima, dao mi je dosta informacija o ligi i dosta savjeta kako da se što prije aklimatiziram na novu sredinu. Zahvaljujem mu ovom prilikom na tome a isto također i na tome što sumi omogućili u klubu sa Stanova da treniram s njima i ostanem u formi.


Očekivanja od nastupa u Parvoj ligi.


-Prije svega želim se što prije vratiti u natjecateljsku formu, da skupim određeni broj odigranih utakmica i iskoristim taj period sezone što je moguće bolje – dodao je još Čirjak.


Dodajmo da je Frane prošli vikend upisao i svoj debitantski nastup za Lokomotiv koji je poražen 1:0 na gostovanju kod Levskog. Lokomotiv se na tablici trenutačno nalazi na dvanaestom mjestu u konkurenciji četrnaest momčadi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.