Hrvatski radio

Radio Zadar

"Ulovljen" u krivolovu na divlje svinje

19.04.2021.

09:54

Autor:

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, ilustracija

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zadarska policija kazneno je prijavila 66-godišnjega krivolovca, kojega su u petak kasno navečer zatekli u lovu na divlje svinje, iako nije imao dopuštenje za to. Njega se također sumnjiči da je u istom lovištu početkom ovoga mjeseca na benkovačkom području odstrijelio divlju svinju.

Naime, u petak, 16. travnja oko 22.00 sata u lovištu na benkovačkom području policijski službenici su u suradnji s lovočuvarem zatekli 66-godišnjaka s lovačkim oružjem i opremom za noćni lov iako nije posjedovao dopuštenje za lov divljači - divlje svinje. Oružje i oprema su mu oduzeti te je doveden u službene prostorije policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, također ga se sumnjiči da je početkom travnja u istom lovištu odstrijelio divlju svinju bez odobrenja te je od njega oduzeto oko 46 kilograma odstrijeljene divljači, kao i druga lovačka puška koju je legalno posjedovao.

Lovnik nadležne lovačke udruge preuzeti će brigu o mesu divljači, a protiv 66-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu  zbog kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.