Hrvatski radio

Radio Zadar

Umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, između ostalih i državu

31.01.2019.

09:46

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Marko Prpić / Pixsell

ilustracija: Marko Prpić / Pixsell

Foto: - / -

Zadarska policija prijavila je 51-ogodišnjaka zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja. Evo kako je kao odgovorna osoba trgovačkog društva izveo prijevaru krajem 2016. godine :

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva krajem 2016.godine od trgovačkog društva iz Vrbovskog preuzeo rovokopač, iako je znao da je njegovo trgovačko društvo u blokadi te za njega do sada nije platio račun. Na taj način je svojoj tvrtki pribavio nepripadnu imovinsku korist od oko 131 000 kuna.

Također ga se sumnjiči da je znajući da su nastupili razlozi za pokretanje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom, iznio navedeni rovokopač iz imovine tvrtke, te tako umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, između ostalih i Ministarstvo financija, Poreznu upravu, za navedeni iznos.

 Protiv 51-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja, izvijestila je PU zadarska. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.