Hrvatski radio

Radio Zadar

Umjesto mimohoda pošaljite poruke i upalite svijeće za Vukovar i Škabrnju

13.11.2020.

11:35

Autor: Radio Zadar

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Iz Osnovne škole Zadarski otoci pozivaju Zadrane i žitelje Zadarske županije da pisanom porukom upute svoje misli Vukovaru i Škabrnji. Poruke će se prikupljati 17. studenog od 17,30 do 19,00 sati na trgu ispred škole u poštanskom sandučiću kojeg su za ovu prigodu izradili učenici.

Vaša pisma, poruke, pjesme, crteže, poslat ćemo poglavarstvu grada Vukovara i općinskom vijeću općine Škabnja. Ove godine nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav sa nekoliko toplih riječi, poručuju iz škole.
Radi epidemiološke situacije ove godine nema organiziranog mimohoda, pa se pozivaju građani da u utorak 17. studenoga, nakon 17 sati ostave upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici.

Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira u kakvim vremenima živjeli, oči cijele zemlje uperene su u mjesta najvećeg stradanja našeg naroda, u Škabrnju i Vukovar. Pred njihovim sjenama svi se osjećamo maleni, oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i što god mi učinili ništa nije  usporedivo s njihovom žrtvom, stoji u dopisu organizacijskog odbora OŠ Zadarski otoci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.