Hrvatski radio

Radio Zadar

Umjesto rakije gostima natočio deterdžent

09.12.2017.

12:05

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv konobara (22), kojega tereti da je gostima restorana u Zatonu u kolovozu ove godine "na račun kuće" umjesto rakije utočio deterdžent. Optužen je za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Okrivljenika se tereti da je kao zaposlenik restorana 6. kolovoza 2017. oko 23,00 sata u Zatonu, nakon što je poslije večere jedan od konobara ponudio rakijom na račun kuće petero gostiju, iako svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, i lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne provjeravajući što doista toči, iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili navedeni deterdžent koji sadrži solnu kiselinu. Dvoje gostiju je ispljunulo tekućinu zadobivši erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, lake ozljede, dok je dvoje gostiju progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške ozljede, kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.