Hrvatski radio

Radio Zadar

UN Tornado organizira humanitarnu akciju na Višnjiku za malu Marijetu

13.02.2020.

12:33

Autor: Željko Kapelari

UN Tornado organizira humanitarnu akciju na Višnjiku za malu Marijetu

UN Tornado organizira humanitarnu akciju na Višnjiku za malu Marijetu

Foto: - / -

Udruga navijača Tornado u Tornado Fan zoni koja je postavljena u sklopu ŠC Višnjik nasuprot 'B' ulaza u dvoranu organizira i humanitarnu akciju za liječenje teško bolesne Marijete Kaštele kojoj je dijagnosticirana akutna limfocitna leukemija te se nalazi na liječenju u Zagrebu.

Svi mogu sudjelovati, jer u Fan zoni poslužuju se piće i hrana a i mogu se kupiti majice po cijeni od 80 kuna koje su posebno napravljene za Kup. Upravo sav skupljeni novčani prihod ide za liječenje Marijete.

„Kroz medije smo već vidjeli da su za Marijetu fianacijska sredstva prikupljali dečki iz Pikado saveza Zadarske županije i Humanitarne udruge Antonio Jurjević te smo sada i mi to odlučili tijekom ovog Kupa. Želja je sve Zadrane okupiti u fan zoni ove dane kako bi barem malo omogućili obitelji Kaštela što lakši boravak u bolnici. Svi su pozvani i neka dođu, posjete nas svaki dan od 17 sati. Raditi nešto humanitarno je nešto najljepše i mi u tome sudjelujemo gotovo stalno” - ističe tajnik UN Tornado Vice Genda.

Majice su napravljene posebno za Kup pod nazivom Krešo se vraća kući.

„Dugih trinaest godina Zadar je bez najdražeg trofeja, svi vjerujemo da je konačno došlo vrijeme da taj Kup se i vrati tamo gdje mu i jest mjesto. Sav prihod od prodanih majica ide za našu Marijetu” - istaknuo je Genda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.