Hrvatski radio

Radio Zadar

Unatoč štrajku Zadar šalje konvoj koji Vukovarcima nosi poruku da nisu sami

30.11.2019.

10:19

Autor: FM - SJM

foto: F. Matijević

foto: F. Matijević

Foto: - / -

Na zadarskom Narodnom trgu u tijeku je glazbeno-scenski program koji prati humanitarnu akciju Vukovaru ZaDar, uz sudjelovanje 20-ak izvođača. Prikupljaju se donacije i novčani prilozi, još uvijek možete odnijeti i paket koji će postati dio konvoja za Vukovar koji iz Zadra kreće u ponedjeljak.

Donacije je moguće donijeti i izravno u OŠ Šimuna Kožičića Benje, koja je glavni sabirni centar. Marija Štefančić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar koja je pokrenula akciju podsjetila je za naš program kako u akciji sudjeluju škole i vrtići, a akcija je hvalevrijedna jer djeca od malena nauče kako treba pomagati drugom. Vukovarcima puno više od samih paketa znači gesta da nisu sami, to im je poticaj za dalje.

Časna sestra Melhiora Biošić sudjeluje u organizaciji akcije već 24. put, a danas poručuje: Dvorana škole Šimuna Kožićića Benje se puni, sudjelovali su građani punim srcem. Zahvalila bi se i gradu NInu i Pagu, svim školama koje su se unatoč štrajku angažirale da bi se paketi dostavili. Zajedno svi činimo dobro, srce mi je prepuno. Možete i u ponedjeljak do 8 i 30 donijeti paket u školu - kazala je za naš program.

Lani je u ovoj akciji prikupljeno oko 35 tisuća kuna za Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.