Hrvatski radio

Radio Zadar

UNICEF na Pašmanu

03.06.2015.

11:03

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu sjajnih rezultata koje je postigla u UNICEF-ovu humanitarno-edukativnom projektu “Škole za Afriku”, Osnovnu školu Vladimira Nazora u mjestu Neviđane posjetit će predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Ona će tom prilikom učenicima ispričati detalje o UNICEF-ovu djelovanju u Hrvatskoj te govoriti o vlastitim iskustvima i radu u Africi. Nakon toga će im uručiti zahvalnicu za solidarnost i trud koji su uložili za pomoć svojim vršnjacima u Burkini Faso. 

O projektu “Škole za Afriku”

Projektu “Škole za Afriku” Hrvatska se priključila 2008. godine, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osnovne i srednje škole te dječji vrtići već osmu godinu zaredom pomažu svojim vršnjacima na afričkom kontinentu. Dvije godine prikupljali smo pomoć za djecu Ruande, četiri godine za djecu Etiopije, a od 2014. godine pomažemo djeci u Burkini Faso. Projekt ove školske godine ujedinjuje 215 škola i 80 dječjih vrtića iz svih krajeva Hrvatske. Više od 80 000 djece i mladih u Hrvatskoj, zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicima, roditeljima i lokalnom zajednicom, pomaže ostvariti prava djece Burkine Faso te izgraditi sigurno mjesto za igru i učenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.