Hrvatski radio

Radio Zadar

Unutar Novog kampusa novi Studentski dom i restoran

20.09.2018.

16:49

Autor: V. Šetka

ilustracija: unizd

ilustracija: unizd

Foto: - / -

Na zadarskom Sveučilištu danas je održana završna konferencija granta tehničke pomoći za pripremu prve faze izgradnje projekta Novi kampus - Centar novih tehnologija, edukacije i kulturnih resursa. Vrijednost granta je 800 tisuća eura.

Cilj je širenje Sveučilišta u skladu sa strateškim i nacionalnim prioritetima, kako bi se omogućio njegov budući razvoj koji je trenutačno otežan nedostatkom prostora i opreme. U okviru projekta izrađen je dio tehničke dokumentacije za projekt Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu koji će biti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kad će početi radovi na studentskom domu i menzi pojasnila je rektorica Dijana Vican. Za dvije godine ćete već vidjelti završenu zgradu.  Projektom „Novi kampus – Centar novih tehnologija, edukacije i kulturnih resursa„ osigurat će se najbolje okruženje za visoko obrazovanje i znanstveno-istraživački rad s kvalitetnim studijskim programima, razvojem obrazovne i znanstveno-istraživačke infrastrukture, prezentirala je rektorica Vican.

U objektu će se osigurati 285 dodatnih ležajeva i 500 mjesta u novoj menzi s dodatnim kapacitetom od 2.415 obroka dnevno. Druga faza počinje upravo današnjom konferencijom i grantom tehničke pomoći od 800 tisuća eura .

Iako nije izravno vezano za konferenciju novinare je zanimalo kakva je budućnost nekadašnje zgrade Tehničke škole: Namijenjena je sveučlilštu , isključivo za obrazovne svrhe, sveučilišne programe koji su nabujali u staroj zgradi, možete očekivati sigurno izgradnju u 2019. godini. 

Današnja konferencija još je jednom potvrdila realizaciju zacrtanih planova o širenju sveučilišta - kako prostorno tako i novim studijskim programima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.