Hrvatski radio

Radio Zadar

Uoči Tjedna sporta: na Zrmanji besplatna rekreacija za sve koji žele veslati, trčati i plivati

06.09.2022.

12:32

Autor: Filip Matijević

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Tek se jedan od tri stanovnika Hrvatske redovito bavi sportom ili nekom drugom fizičkom aktivnošću. Nije puno bolji ni ostatak Europe. Zato Europska unija osmu godinu zaredom organizira Europski tjedan sporta koji će se održati od 23. do 30. rujna. U Hrvatskoj će mu prethoditi ZRMANJA TRIPLE CHALLENGE MASLENICA koji će se održati u subotu 17. rujna. Veslat će se, plivati i trčati, a pozvani su svi!

Bura, jugo, levanat i maestral istog dana u Maslenici. Srećom, nije riječ o meteorološkom fenomenu već o kategorijama „Zrmanja triple challengea” - natjecanja koje će se održati 17. rujna. Uvertira je to u hrvatsko izdanje Europskog tjedna sporta.

Svi koji žele rekreativno taj dan provesti u prirodi u lijepom krajoliku rijeke Zrmanje još uvijek se mogu prijaviti na stranici stotinka.hr i na našoj stranici europski-tjedan-sporta.hr i potpuno besplatno sudjelovati na različitim utrkama. U ove četiri discipline stvarno može svatko sudjelovati, čak i oni koji nisu fizički najspremniji.

Marija Jurčević, voditeljica projekta iz Ministarstva turizma i sporta

U disciplini Bura natjecat će se tri člana u ekipi; veslat će u kajaku, trčati i plivati, discipline Jugo i Levanat su trčanje na 15 odnosno 8 kilometara, a u Maestralu će se u parovima veslati 11 kilometara u kajaku:


- Već sad imamo dovoljno prijava, ali još uvijek ima mjesta i svi se mogu javiti. Očekujemo više od stotinu sudionika, kaže za Radio Zadar Jurčević.


Vremenska prognoza za 17. rujna je povoljna, a možda nakon sudjelovanja na Zrmanja Triple Challengeu Maslenica ipak smanjimo neslavni postotak koji kazuje da se svega 34 posto stalno ili vrlo često bavi sportom, biciklira, pleše, vrtlari ili se bavi nekom drugom fizičkom aktivnošću. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.