Hrvatski radio

Radio Zadar

Upišite se u katalog seoskog turizma

07.07.2021.

12:30

Autor: Anita Perica

izvor: HTZ

izvor: HTZ

Foto: - / -

Upišite se u katalog seoskog turizma! Taj je poziv samo dio aktivnosti koje Udruga ruralnog turizma Hrvatske provodi s ciljem promocije ruralnog turizma naše zemlje na domaćim i na inozemnim tržištima.

Udruga ruralnog turizma Hrvatske provodi projekt stručnog osposobljavanja za digitalnu promociju seoskog turizma naše zemlje kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

Cilj projekta je edukacija turističkih djelatnika, ali i vlasnika seoskih imanja o promociji seoskog turizma i važnosti upisa u aplikaciju moj-seoski.hr koja prikuplja podatke za prvi Digitalni katalog seoskog turizma Hrvatske. 

Nije samo razdoblje pandemije pokazalo veće zanimanje domaćih i stranih turista za ruralna područja već su sigurne, zelene i održive destinacije kakve su upravo ove ruralne inače sve poželjniji dio turističke ponude. Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva pružatelje tih usluga da se upišu u aplikaciju kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a što time dobivaju ističe voditeljica Udruge, Aleksandra Kuratko Pani:

Kuratko Pani 1

Digitalni katalog trebao bi postati središnja baza podataka o pružateljima usluga seoskog turizma koja bi uz ostalo olakšala kreiranje budućih zakonskih odredbi:

Kuratko Pani 2


Projekt se provodi u suradnji s lokalnim akcijskim grupama i turističkim zajednicama, uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta i podršku Hrvatske turističke zajednice. Udruga ruralnog turizma Hrvatske najavljuje 10 on-line radionica za turističke djelatnike, a početkom rujna i terenske radionice diljem Hrvatske pa tako i na zadarskom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.