Hrvatski radio

Radio Zadar

Upoznajmo srce Europe

05.09.2013.

10:05

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Biogradu je u tijeku projekt „Upoznajmo Srce Europe“ putem koje mladi Europljani upoznaju prirodne ljepote Starog kontinenta i postaju svjesni važnosti njihovog očuvanja.

Projekt "Upoznajmo Srce Jadrana" provodi Udruga za zaštitu okoliša „Hippocampus“ iz Biograda na Moru u suradnji s partnerom Mladinski centar „Litija“ iz Slovenije. 

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održana radionica "Priroda u Zadarskoj županiji i dalje"  pod stručnim vodstvom mr. sc. Morane Bačić, stručne voditeljice  "Natura Jadera" Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i  biologinje Norme Fressel, stručne suradnice za edukaciju u PP Vransko jezero.

U utorak im se pridružilo Hrvatsko herpetološko društvo - Hyla iz Zagreba te je održana radionica o NATURA 2000 područjima u Hrvatskoj s osvrtom na Sloveniju i EU o čemu je glavnu riječ držala Marija Kuljerić, dipl. ing. biologije.

Projekt „Upoznajmo srce Jadrana“, provodi se u obliku razmjene mladih u svrhu upoznavanja mladih i djece sa prirodnim ljepotama i upozoravanja na važnost očuvanja istih, a financiran je sredstvima Europske unije preko programa  Mladi na Djelu, a odobren je od strane Agencija za mobilnost i programe EU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.