Hrvatski radio

Radio Zadar

19:36 / 14.03.2018.

Autor: HRT Radio Zadar

Uprava i Radničko vijeće Tankerkomerca podržali preuzimanje

Foto: Tankerkomerc d.d.

Foto: Tankerkomerc d.d.

Foto: - / -

Uprava i Radničko vijeće Tankerkomerca podržali preuzimanje od strane Croduxa. Na web stranicama zagrebačke burze objavljeno je mišljenje Uprave Tankerkomerca i Radničkog vijeća o ponudi za preuzimanje Tankerkomerca od strane Croduxa Derivati Dva, u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka.

I Uprava i radničko vijeće podržali su preuzimanje, a direktor tvrtke Roberto Motušić izjavio je kako namjera prihvatiti ponudu i prodati svoje dionice po ponuđenoj cijeni od 130 kuna po dionici. 

Uprava ne raspolaže elaboratom i mišljenjem revizora o procjeni fer vrijednosti dionice Tankerkomerca. Uzimajući u obzir činjenice da Tankerkomerc ima akumulirani gubitak višestruko iznad visine kapitala, iznimno težak financijski položaj zbog prezaduženosti- pravnu neizvjesnost zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na pomorskom dobru (marina Zadar) i imovini Tankerkomerca koja je bila predmet privatizacije Uprava Tankerkomerca može potvrditi te smatra da je ponuđena cijena od 130,00 kuna po dionici primjerena. – navodi se u objavi.

Radničko vijeće također smatra ponudu prihvatljivom, te se također nada  kako će namjere Croduxa iznesene u Ponudi za preuzimanje, a koje se tiču budućeg poslovanja Tankerkomerca biti i provedene te da će predstavljati povoljnu razvojnu perspektivu za Tankerkomerc s obzirom na specifično činjenično stanje u kojem se Tankerkomerc trenutačno nalazi.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.