Hrvatski radio

Radio Zadar

13:28 / 25.08.2020.

Autor: Filip Buzov

Upute za školu poznate, krenula zahtjevna priprema

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Kada su u pitanju škole na zadarskom području, kako doznajemo, već su dogovoreni zajednički sastanci na kojima će se razmotriti sve opcije i potrebe. Koliki posao čeka mjerodavne - ovisi naravno od škole do škole, gdje je učenika više, a prostora manje - izazov je veći.

Nakon objave epidemioloških uputa za novu školsku godinu, pred osnivačima i ravnateljima škola sada je zahtjevan zadatak prilagodbe jer sve mora biti posloženo do 7. rujna. 

Primjerice, učenici nižih razreda osnovnih škola neće trebati nositi maske, no morat će se zadržavati u takozvanim "balončićima", odnosno samo u svojim razredima, a tu su i posebni rasporedi dolaska u školu, odmora i slično. Izazova ne nedostaje - priznaje ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić : kao što znate u našoj školi je gotovo 1200 učenika i doslovno nemamo ni jednu praznu učionicu......više je varijanti kada su u pitanju učenici viših razreda...

Ravnatelj OŠ "Zadarski otoci" Davor Barić napominje kako iskustvo već imaju, a veći izazov svakako je organizacija nastave za učenike viših razreda koji će morati maske nositi i u učionici ako neće biti moguće ostvariti propisanu distancu.  I oni će sada biti smješteni u svoju učionicu, a tamo gdje nismo u mogućnosti osigurati distancu postavljat ćemo pregrade od pleksiglasa .

Nabava zaštitne opreme nije upitna, a dio zaliha je već tu - napominje županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić: Prošle školske godine određene stvari su već nabavljene poput primjerice toplomjera ...škole će biti opremljene za nastavu ..

 

Više u tonskom prilogu....

Prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.