Hrvatski radio

Radio Zadar

Uputio se na ronjenje , čamac pronađen, ali ne i nestali Slovenac

29.07.2016.

09:29

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Dugom otoku traje potraga za nestalim slovenskim roniocem, javio je centrar 112. Nestanak je sinoć prijavila supruga. Navela je da se oko 11:00 sati s jedrilice usidrene u uvali Sakarun, gumenim čamcem uputio na ronjenje. Kako se nije vratio do 20 sati prijavila je nestanak.

Brod Lučke kapetanije i dva privatna plovila mještana obišla su mjesta mogućeg zarona, a nešto kasnije uz obalu je pronađen gumeni čamac, ali ne i nestala osoba. Zbog mraka akcija je prekinuta. Potraga za nestalim slovenskim roniocem nastavljena je jutros.

 David Radas  iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva  najavio je  da se u potragu uključuje i zrakoplov. U razgovoru za Radio Zadar Radas ističe da je broj nesreća na moru posljednjih sezona u porastu.

NOVO: Potraga za sada bez rezultata

 U potragu za nestalim roniocem uključili su se i ronioci Specijalne jedinice policije, saznajemo od glasnogovornika PU zadarske Elisa Žodana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.