Hrvatski radio

Radio Zadar

Urbana roštiljada na Staroj pijaci - zabavno i humanitarno

19.10.2019.

10:29

Autor: HRT Radio zadar

foto: TZ Zadar

foto: TZ Zadar

Foto: - / -

Stara pijaca na zadarskoj gradskoj Tržnici sinoć se pretvorila u urbani klub s odličnim koncertom zagrebačke grupe "Bang Bang" i velikim grill partyjem u kojem su glavnu ulogu imali članovi Udruge mladih Puntamike.

Autohtona jela od teletine i svinjetine danas su na jelovniku zadarskog Festivala mesa, danas od 10 sati na Staroj pijaci. U glazbenom programu najavljena je grupa Scifidelity Orchestra. Sav prihod namijenjen je Općoj bolnici Zadar. Iz TZ grada Zadra su priopćili: 

Urbana roštiljada u petak bila je dio sad već svima poznatog prvog Festivala mesa "Meat Me" kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i "Tržnica Zadar"  u suradnji sa zadarskim mesnicama, restoranima na Poluotoku, poznatim zadarskim kuharima, učenicima srednjih škola i njihovim profesorima, Udrugom vinara Zadarske županije, zadarskim pivovarama te brojnim drugim partnerima i donatorima.

Zadarska tržnica je valjda po prvi put u svojoj povijesti bila mjesto dobre gradske zabave, nepretenciozne, ali ugodne i spontane. Izbor "Bang Bang" banda, a pogotovo složne ekipe s Puntamike koja je odradila sjajan posao na roštilju "Big Green Egg" i drugim, "običnim" gradelama, te ispekla i poslužila preko 400 porcija svinjskih kotleta i telećih odrezaka, bili su pogodak "u sridu". Već u prvom dijelu večeri, u svega 45 minuta, prodano je oko 300 kotleta pa je odmah reagirao zadarski mesar Mate Biloglav koji je iz svoje mesnice dovezao još nekoliko desetaka kilograma teletine i svinjetine. Da ne bi bilo gladnih.

Na poziv organizatora rock-grill večer je dobila nenajavljeni dodatak – stigao je prvi "pulled pork kombi Dumbobus" Zadranina Ivana Dumbovića.

Točilo se i pivo ali samo ono proizvedeno u Zadru – Varoške i pivovare Brlog, a svoja sjajna vina služio je zadarski mladi vinar Dario Fiolić.
Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.