Hrvatski radio

Radio Zadar

Urbi et orbi

31.03.2013.

12:55

Autor: hr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdan je Kristova Uskrsnuća. Kršćani širom svijeta radosno slave najveći i najstariji kršćanski blagdan, kojim po Kristovu uskrsnuću slave pobjedu života nad smrću i dobra nad zlom.

Tu poruku nade s Trga Svetog Petra u Rimu na kraju Uskrsne mise i blagoslova Urbi et orbi uputio je papa Franjo koji  je svima čestitao i blagdan Uskrsa. Po prvi puta papa nije čestitao Uskrs na različitim svjetskim jezicima osim na talijanskome kojim se služi otkako je postao prije 18 dana poglavar Katoličke Crkve.

Molitvu za mir papa Franjo uputio je za Bliski Istok, za Irak i osobito za Siriju. Koliko će još patnje morati biti nanesene prije nego se uspije pronaći političko rješenje za ovu krizu još jednom se zapitao papa Franjo. Poruku mira papa je uputio i za Afriku, osobito za Nigeriju, Mali i Kongo, ali i Aziju te mir na korejskom poluotoku. Mir cijelome svijetu, još uvijek podijeljenom pohlepom onih koji traže laku zaradu, i ranjenom egoizmom koji prijeti ljudskom životu i obitelji, egoizmom koji nastavlja trgovanjem ljudi najraširenijim oblikom ropstva 21. stoljeća, rekao je papa te zazvao mir svijetu rastrganom  nasiljem vezanim uz trgovinu droge i nepravednim iskorištavanjem prirodnih bogatstava, rekao je papa Franjo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.