Hrvatski radio

Radio Zadar

Uređenje pluća grada

05.09.2013.

09:07

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu projekta "Zeleni otoci" vrijednog pola milijuna eura uredit će se Perivoj Vladimira Nazora.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je jučer u radni posjet izaslanstvo Unsko-sanskog kantona. Naime, Grad Zadar u suradnji s Unsko - sanskim kantonom, provodi projekt „Zeleni otoci“, u sklopu programa prekogranične suradnje.  

Projekt ”Zeleni otoci”, nositelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Natura Jadera, odabran je u konkurenciji između više od 150 projekata. Projekt vrijedan  523.417 eura počeo 20. svibnja, a cilj je pridonijeti poboljšanju kvalitete života kroz promociju okoliša, očuvanja i zaštite prirode Zadarske županije i Unsko-sanskog kantona. 

Najvažnije aktivnosti s hrvatske strane u provedbi projekta su građevinski i hortikulturni radovi u Perivoju Vladimira Nazora. Građevinski radovi obuhvaćaju sanaciju pješačkih staza, iskop, dobavu i postavu vatrogasnog hidranta, nabavu i postavljanje bazenske pumpe za cirkulaciju vode u ribnjaku, nabavu i postavljanje dječjeg igrališta te nabavu i postavljanje vanjskog vježbališta za odrasle. Uz navedene radove perivoj će dobiti i nove klupe za sjedenje i koševe za smeće. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.