Hrvatski radio

Radio Zadar

Uređenje rugla grada

01.04.2016.

15:33

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otkad su tereni i prostori Sportsko-rekreacijskog centra "Višnjik" u Zadru odlukom Gradskog vijeća stavljeni pod upravu grada, već su vidljive prve promjene. Najprije na ruševnoj zgradi, ruglu grada, prostoru nekadašnje vojne menze.

Uz novu, modernu dvoranu Krešimira Ćosića stoji ovo ruglo. Srećom, Krešo ne gleda prema njemu. Unutra još strašnije. Leglo štakora, mjesto potencijalne zaraze. Odlukom Gradskog vijeća prostorom Sportsko-rekreacijskog centra Višnjik upravlja Sportski centar, gradska tvrtka.


Tako smo dobili na upravljanje i ovu menzu bivše vojske. Sad trenutno ona se čisti, moramo je očistiti, dezinficirati i zatvoriti, a u sljedećem periodu ćemo odlučiti kakve sadržaje će ona imati u sklopu ovog rekreacijskog centra Višnjik. - kaže Denis Karlović, direktor Športskog centra "Višnjik".

Nekoliko ideja postoji. Ugostiteljski sadržaji prvi su prijedlog. Prostor bi se potencijalnom unajmljivaču dao u koncesiju.

Po prijedlogu ne dolazi u obzir nikakva prodaja. Sve ostaje u vlasništvu SC Višnjik, a vidjet ćemo kakvi će sadržaji biti tu na kraju. - dodaje Karlović.

Bivša menza prostire se na 600 četvornih metara i već je godinama prazna, nerabljena i najčešće služi kao dom beskućnicima. Uređenje i stavljanje u funkciju svakako su dobrodošli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.