Hrvatski radio

Radio Zadar

Uručenje ugovora stipendistima zrakoplovnim tehničarima

26.02.2019.

12:51

Autor: HRT-Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

U Tehničkoj školi u Zadru sutra će Pomoćnik ministra obrane za ljudske potencijale Zoran Piličić uručiti ugovore o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za deficitarno zanimanje zrakoplovnog tehničara za potrebe Ministarstva obrane i Oružanih snage.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je od početka drugog polugodišta školske godine 2017./2018. temeljem Odluke ministra obrane započelo s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima za potrebe MORH-a i OSRH. Odluka se odnosi na zanimanje zrakoplovni tehničar za koje se učenici obrazuju u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i Tehničkoj školi u Zadru.

Krajem 2018. godine 30 učenika stipendista 4. razreda šk. god. 2017./2018. uspješno je završilo školovanje i reguliralo dragovoljno vojno osposobljavanje te primljeno u djelatnu vojnu službu. Svi su raspoređeni u postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na dužnosti zrakoplovnih mehaničara.

  U tekućoj školskoj godini 2018./2019. ugovore će dobiti 22 - je učenika  i to 13 ugovora u ZTŠ Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i 9 ugovora u TŠ Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.