Hrvatski radio

Radio Zadar

08:00 / 22.10.2016.

Autor: Žana Ljuština

Urušena šetnica u Arbanasima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije nekoliko dana urušila se šetnica u uvali Bregdetti u zadarskim Arbanasima. Ne zna se je li riječ o oštećenju koje su izazvala vozila ili su betonske ploče stare 30-ak godina jednostavno dotrajale.

Nije prvi put da betonske ploče padaju. A šetnicom često prolaze majke s djecom, trkači, u blizini su i sportska igrališta.

Prava je sreća da jedna obična šetnja , ovdje u uvali Bregdetti nije završila tragično.

Ovo bi trebalo sve promijeniti, komplet. Odozgo do kraja. ovo je sva srića da niko nije proša majke s dicom stalno prolaze, dica, to je sam Bog čuvao da nitko nije nastradao. - kaže nam Ana.

Ploče su preko oborinskog kanala postavljene prije više od 30 godina. No nekada ljudi preko njih prelazili automobilima, čak i bagerima. Zadarska odvodnja već je počela sanirati štetu. Ploče se betoniraju. Kažu, problem će brzo biti riješen.

Ako ne do subote, onda najkasnije ponedjeljak ili utorak. Ploče kad bude izbetonirana mora sazrijeti jer ne smije se friški beton staviti gore jer opet bi dobili istu stvar, da ploča u toj fazi stezanja pukne. - objašnjava Ante Josip Šikić, direktor Odvodnje.

No stanovnici nisu zadovoljni takvim načinom sanacije.

Trebalo bi biti više nije ionako za upotrebu to nakako zatvoriti, detaljno zatvoriti. - misli Marin.

To bi trebalo sve promijeniti, a ne kako koja ploča padne tako mi mijenjamo. to nije u redu. - kaže Fernanda.

Kanal bi trebalo sanirati kvalitetno, a to znači očistiti ga, pa tek onda postaviti betonske ploče, poručuju stanovnici zadarskih Arbanasa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.