Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro atletska staza u prstenu dvorane Krešimira Ćosića

18.08.2022.

15:35

Autor: Radio Zadar

Radovi u dvorani na Višnjiku

Radovi u dvorani na Višnjiku

Foto: ŠC Višnjik / Radio Zadar

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počeli su radovi na postavljanju tartanske atletske staze u prstenu dvorane. Staza će biti dugačka 240 metara, široka 2, 75 metra, a imat će tri pruge - javljaju iz ŠC-a. 

Ovaj projekt, vrijedan 190 tisuća kuna, osmišljen je i bit će realiziran u čvrstoj suradnji ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga olimpijskoga odbora iz programa Aktivna zajednica, Športske zajednice Grada Zadra i Športske zajednice Zadarske županije. Edi Stipić, predsjednik AK-a Fortius iz Zadra komentira: 

vi atletičari i atletičarke, kao i treneri, oduševljani su što ćemu uz sve što već imamo na Višnjiku, dobiti i stazu koja će nam svima omogućiti da mnoge discipline možemo realizirati na visokoj razini standarda atletske infrastrukture tijekom cijele kalendarske godine. Nedvojbeno je da će sljedeće godine i rezultati to potvrditi. K tomu, atletska staza u dvorani dodana je vrijednost ako je riječ o provođenju programa atletskih priprema i za sportaše koji nisu iz Zadra

E. Stipić

Radovi na izradi tartanske staze u Dvorani Krešimira Ćosića počeli su polaganjem temeljnoga sloja, poslije čega će određenom dinamikom biti postavljen i završni sloj - navodi se u objavi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.