Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro bi mogli presjeći svečanu vrpcu

30.04.2018.

13:57

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je zgradu nove Poliklinike u Zadru. Radi se o najduže građenoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj. Nakon gotovo 3 desetljeća, Poliklinika vrijedna više od 150 milijuna kuna, uskoro će biti i službeno otvorena.

  Zgrada je završena i u fazi je useljenja, izjavio je zadarski župan Božidar Longin, podsjetivši na štetu koju je nanijela prošlogodišnja, rujanska poplava dodatno usporivši završetak Poliklinike. No čini se da se, uz brojne teškoće, konačno nazire svečano otvorenje zgrade, potvrdio je i resorni ministar Milan Kujundžić. 

Još se očekuje odobrenje za početak rada komisije Ministarstva zdravstva i prvi odjeli mogu početi s radom, istaknuo je  ravnatelj zadarske Opće bolnice dr Željko Čulina. 

   Jedan od prvih Odjela spreman za početak rada je Odjel fizikalne medicine, njegov voditelj dr Neven Birkić ističe kako će pacijenti imati vrhunske uvjete za razliku od dosadašnjih. 

  Prilikom obilaska nove Poliklinike i mi novinari mogli smo sae uvjeriti kako je riječ o suvremeno uređenom i opremljenom prostoru koji bi trebao pružiti kvalitetnu zdravstevnu skrb za buduće pacijente.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.